In data de 25.10.2014 , in cadrul Adunarii Generale, presedintele CEV Andre Meyer a acordat Premiul Fair Play 2014 jucatoarelor romance de volei de plaja, Ioana-Alexandra Ordean si Adriana Melniciuc.

Ioana-Alexandra Ordean si Adriana Melniciuc au reprezentat Romania in primul tur al Cupei Continentale de volei de plaja in luna iunie la Schinias, Grecia.

In ultima zi a competitiei, acestea au dat dovada de Fair Play, care sintetizeaza mesajul campaniei "Fair Play Volleyball Way". La sfarsitul meciului dintre ROU-BLR, Viktoryia Shalayeuskaya a suferit o intindere musculara, nemaiputand continua meciul. Echipa din Belarus era la doua puncte de castigarea acestuia. Ordean si Melniciuc au facilitat adversarelor obtinerea ultimelor doua puncte, acestea terminand turneul pe locul al III-lea, calificandu-se in turul al III-lea al Cupei Continentale.

"D-ra Ordean si D-ra Melniciuc intruchipeaza literalmente mesajul campaniei "Fair Play Volleyball Way", nimeni altcineva nu a facut un gest asemanator in ultimile 12 luni", a declarat dl. Meyer. "Din acest motiv, CEV are placerea sa va prezinte aceste jucatoare tinere si sa inmaneze "Fair Play Award" in fata delegatilor celor 48 de membrii ai familiei noastre de volei, in speranta ca acestea vor da un exemplu comunitatii internationale sportive."